lauantai 20. helmikuuta 2010

Laskettelemassa

Tänään oli tosiaan vielä kylmempi, –26 C lähtiessä. Kaksista sukista huolimatta oli kylmät varpaat oikeastaan koko ajan. Alkuun luulin sen johtuvan siitä, että olin jättänyt monot autoon yöksi eivätkä ne olleet vielä ehtineet lämmitä kunnolla, mutta ei ne varpaat siitä lämmenneet myöhemminkään. Oli muuten typerä idea jättää monot autoon. Muovi ei taivu –26 asteisena järin hyvin. Jätin kaksi ensimmäistä laskua väliin kun lämmittelin monojani ravintolassa.

Laskettelu sujui kuitenkin varsin mukavasti. Pari lämmittelytaukoa välissä ja jo kolmelta pois rinteestä, niin vältyttiin paleltumilta. Ohessa taas Sports Tracker tilastot kuvineen: ensimmäiset seitsemän laskua ja viimeinen lasku. Sports Tracker piti käynnistää uudestaan, kun kännykkä meni lakkoon kylmyyden takia. Alamäessä vauhti nousi ilmeisesti 40 km/h saakka, Sports Trackerin mainitsema 65 km/h huippunopeus lienee puhdas tilastovirhe.

8 kommenttia:

mu kirjoitti...

Tulin juuri sisälle N-kävelyltä - varpaat jäässä, naama umpijäässä
ja vain koira lämmin ja tyytyväinen. Kaarina & Jari olivat
buukanneet Tahkolle täksi viikon-
lopuksi, mutta peruuttivat! Raukkikset! Hienoa, että kuitenkin voitte myös lasketella.

Karina kirjoitti...

Kamala ajatuskin laittaa jääkylmät monot jalkaan! Tahkolla on hyvät rinteet mutta ehkä niistä nauttiminen ei ollut niin nauttimista tuossa kylmyydessä. Reipasta kuitenkin!

mu kirjoitti...

Herkullisia kuvia - aurinko on täällä vähän harvinaisuus. - Myös laskettelusta siis tietyt tutkijat voivat synnyttää grafiikkaa ja tutkimusta !!!

Mikko kirjoitti...

Kovasta pakkasesta on ainakin se hyvä puoli, että rinteissä ei näytä olevan tungosta.

Mikko kirjoitti...

Kovasta pakkasesta on ainakin se hyvä puoli, että rinteissä ei näytä olevan tungosta.

pia kirjoitti...

Huh kuulostaa tuskaisen kylmältä, mutta ainakin on reipas olo päivän jälkeen kun on uhmannut kylmää ja urheillut.

mu kirjoitti...

JA YHÄ VAAN LASKETTELEE - VOE VOE!!

Matti kirjoitti...

Mielenkiintoista miten trackerin mukaan vauhti hiihtohississä vaihtelee. Ensimmäisessä nousussa vauhti kiihtyi huippua kohti, mutta muuten se näyttää aina hidastuvan. Ei taida tosiaan gps oikein osata tulkita kolmiulotteista liikettä ja korkeuseroja.