torstai 1. lokakuuta 2009

Kuvia lisätty

Lisäsin kuvia alppimatka merkintöihin lauantailta. Sunnuntaille kuvat tulee joskus tulevaisuudessa. Kartat ja kattava valokuvagalleriat ja muut hienoudet saa nyt odottaa. Pitää mennä nukkumaan. Ehkä loput tulee viikonloppuna jos ehtii—KTTO:n historiikiin kirjoittaminen kilpailee ajastani.

Huomaan että olin lähinnä lupaillut panoramakuvia. Niitä nämä nyt sitten lähinnä on. Ne tuntuu tosin aika toimivilta, vaikka aika huonosti niistä mitään näkee ainakaan tällä läppärin 9-tuumaisella näytöllä (niiden resoluutio on pahimmillaan 72 kertaa suurempi kun tämän näytön). Yksittäiset valokuvat ei ole yhtä vakuuttavan oloisia, ehkä sen takia että kännykkäkameran objektiivi ei ole maisemakuvaukseen ihan optimaalinen.

10 kommenttia:

Karina kirjoitti...

Hyviä kuvia todellakin! Siinä on monta kuvaa vierekkäin jotenkin niitetty yhteen niin että horisonttikin näyttää yhtenäiseltä viivalta?

ilkka kirjoitti...

Joo, mulla on tietokoneella ohjelma jolla kuvat saa yhdistettyä tuollaiseksi panoramakuvaksi.

Käytän Microsoftin Live Photogalleryä:
http://download.live.com/photogallery
vaihtoehtoisesti voisi käyttää esim.:
http://research.microsoft.com/en-us/um/redmond/groups/ivm/ICE/

Varmaan nykyään kaikissa kuva-albumi ohjelmistoissa on vastaava toiminnallisuus, mutta ainakin nämä on toiminut hyvin.

Ukki kirjoitti...

Upeita maisemia. Kyllä ihminen on aika pieni hitunen jylhän luonnon syleilyssä!hothee

Matti kirjoitti...

Olen lapinreissuilla huomannut, että vaikka on käytössä kinovastaavuudeltaan 16mm laajakulmaobjektiivi, jolla kuvaan saa mahtumaan reilusti kaksinkertaisen määrän kännykkäkameraan nähden (kännykkäkameran objektiivi on kinovastaavuudeltaan varmaankin 36mm) niin silti tulee lähinnä otettua panoraamakuvia. Tuollaisessa vuoristossa maisemat ja muodot ovat niin massiivisia, että kuvaan on usein saatava 180 astetta.

Panoraamojen yhdistämiseen minä olen käyttänyt PTGuy-nimistä ohjelmaa, joka on kohtalainen jos haluaa muokkailla panoraamaa vähän enemmän haluamaansa suuntaan.

Miten sulla koneen suorituskyky kestää tollasten 10000 pikseliä (?) leveiden kuvien käsittelyn? Kuinka pitkään sillä kestää kuvien yhdistäminen?

Tässä vielä kinovastaavuudeltaan 16mm ja 35mm objektiivin vertailu. 35mm objektiivilla otetun kuvan ala on merkitty kuvaan punaisella neliöllä. 16mm objektiivi kattaa koko kuvan.
http://dl.getdropbox.com/u/541799/16-35mm_lens_comparison_2009.jpg

ilkka kirjoitti...

Pitkällisen selvityksen perustella tämän N82 kännykän kameran kinovastaavuus on 33,6mm-37,4mm, riippuen siitä lasketaanko se halkaisijan vai leveyden mukaan. Eli ilmeisesti saan 54 asteen horisontaalisen kuvakulman. Aika vähän verrattuna ihmisen 180 asteeseen.

Suurin näistä kuvista on 16000 pikseliä leveä. Kyllä tämä kone sen kestää, mutta useamman minuutin se sitä raksuttaa. En ole aikaa ottanut, mutta jo kahden kuvan kanssa menee sen verran kauan että teen odotellessa jotain muuta. Tuo Microsoftin ICE mahdollistaisi myös panoramakuvan muokkailun, mutta näin hitaalla koneella ei sellaista viitsi tehdä. Miten nopeasti ne kuvat sun koneella valmistuu? Sulla tulee varmaan pahimmillaan aika paljon enemmän pikseleitä, kun se sun kamerasi taitaa olla yli 5MP vehje.

mu kirjoitti...

Hienot kuvat - panoraamailu antaa todella mahtavan tunnelman. Alpit ovat yksittäin fotattuna aika vähän antavia, mutta nämä ovat todella kivoja. Puffa olisi hurjana innostuksessa. Hän yritti valmistaa panoraamoja jopa meidän Lauttasaaren lasten parvekkeelta, mutteivät ne kuvat oikein osuneet kohdilleen.

Matti kirjoitti...

Joo mun kamerat on yli 10Mb, joten tiedostot kasvaa aika suuriksi (40Mb ~ 15000px). Kymmenen kuvan yhdistämisessä menee noin minuutti.

Unknown kirjoitti...

saako niitä panoramakuvia jotenkin täyteen kokoon?

ilkka kirjoitti...

Outoa etteivät ole täysi kokoisia. Täytyy yrittää selvittää, en ollut niitä tarkoituksella pienentänyt.

Mikko kirjoitti...

Meilläkin käy aina välillä noin. Vaikka pannaan mielestämme kuvat blogiin ihan samalla tavalla, jotkut vaan ilmestyvät sinne pienennettyinä. Uudelleen uploadaaminen on yleensä auttanut.