maanantai 13. heinäkuuta 2009

Bürgeramt

Ilkka: EU:ssa on liikkumisvapaus eikä oleskelulupia tarvita lyhyttä muuttoa varten, mutta Saksassa pitää kuitenkin ilmoittautua viranomaisille. Bürgeramtissa pitää käydä ilmoittautumassa, normaalisti ilmeisesti viikon sisällä muutosta. Tämäkään sääntö ei päde täysin EKP:n työntekijöihin, meillä on kaksi kuukautta aikaa hoitaa asia.

Kävin heinäkuun alussa (päivän myöhässä) ilmoittautumassa. Prosessi oli yllättävän hidas, yhteensä neljäkymmentä minuuttia, mutta suurin osa ajasta oli jonottamista. Virkailija ei tietenkään puhunut kuin yksittäisiä sanoja englantia, eli prosessin yksityiskohdat jäivät minulle hämäräksi. Kuitenkin alkuun minulta pyydettiin kymmenen euron myöhästymismaksua, ennen kuin selvisi että nämä aikarajat eivät koske minua EKP:n työntekijänä. Tälle maksulle olisi ilmeisesti ollut joku vaihtoehto (minun käsitykseni mukaan olisi pitänyt jäädä virastoon, mutta se ei varmaan olisi ollut pysyvä ratkaisu). Joka tapauksessa sitä ei lopulta tarvinnut maksaa.

Sain oleskelulapun, ja lisäksi tervetuliaislahjaksi pussillisen karttoja, mainoksia ja kuponkeja:

ABCD0019

Hieno idea! Sieltä löytyi myös eilen käytettyä yksi-kahden-hinnalla kuponki Palmengarteniin. En kyllä tiedä mitä tuolla pussukalla teen tulevaisuudessa.

1 kommentti:

Karina kirjoitti...

Säästä kartat ja kupongit meille. Minä voin shoppaillakin vaikka pelkään pahoin etten ehdi kun ollaan niin lyhyen aikaa.