keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Puistot

Riikka: Jo käydessäni Berliinissä 2006, ymmärsin, että Saksassa ymmärretään puistojen päälle. Berliinin Volksparkeissa oli erittäin miellyttävää istuskella päivää ja iltaa herkkuja ja juomaa nauttien. Frankfurtissakin puistot ovat arvossaan. Koko keskusta-aluetta kiertää melkein yhtenäinen puisto, jota reunustavat puut blokkaavat kaupungin mölyt ja melut. Kaupungin pohjoisosissa on muutama jätti-iso puisto, joissa on upeasti hoidettu nurmikko.

Puistoissa on myös taajaan laitettu vesilammikoita ja suihkulähteitä, jotka ihastuttavat. Puistoissa on paljon lenkkeilijöitä ja usein ihmiset pelaavat jotain.

 

ABCD0020

 

Tässä näkyy Mainin varrella olevaa puistoa. Nurmikko ei ole yhtä hyvin hoidettu kuin isoissa puistoissa.

 

 

 

  ABCD0008

Tässä olemme sushi-skumppa -piknikillä Westendissä sijaitsevassa Grüneburgparkissa. Puistoa riitti silmänkantamattomiin.

ABCD0016

 

 

 

Tämä oli itse asiassa aivan Goethe Unin vieressä. Puistosta löytyi myös korealainen puutarha.

 

 

frankfurt puisto nidonta

ABCD0002

 

 

 

Tässä otoksia keskustaa kiertävästä puistosta. Puisto on melko kapea ja erittäin pitkä. 

ABCD0019

Puut ovat puistoissa myös upean isoja ja näyttäviä. Melkein jokaiseen tekisi mieli kiivetä!

 

Tämän puiston kupeesta alkaa Frankfurtin pisin katu, Bergerstraße. Kadun varrella on kauppoja, kahviloita ja ravintoloita vierivieressä ja kadun pohjoispäästä löytyy Apfelwein-ravintoloita ja vanhoja taloja. Kadun alkupäässä on herttainen aidattu puutarha, joka on auki vain päivisin ja suljetaan pimeän tullen. Puutarhassa on valtavasti värikkäitä kukkia. Puutarhan nurkkaan on kyltein rajattu alue, joka on tarkoitettu vanhuksille. Kylteissä luvataan, että nurkka on rauhaisa paikka. Käydessämme puutarhassa nurkassa aikaansa vietti shakkia yksikseen pelaava herrasmies ja muutama vanha rouva. Hauskaa, että heille on varattu oma nurkka, vaikka keski-ikä puutarhan nurkassa ei varmastikaan ollut muuta puutarha-aluetta korkeampi. Samaisen puutarhan sisältä löytyy myös kiinalainen puutarha. Puroja, joita ylittää pienet sillat, lammikoita, joissa ui kaloja sekä kiinalaishenkisiä rakennuksia.ABCD0011 ABCD0012

 

 

 

 

No nämä kuvat eivät anna kovin hyvää ajatusta puutarhan tunnelmasta, sillä puutarha oli oikein hieno!

 

Yritimme kävellä koko Bergerstraßen päästä päähän, mutta katu ei tuntunut loppuvan koskaan ja helle verotti voimat. Olimme kävelleet jo Bornheimin kaupungin osaan ja joutuneet ulos kartalta ja niinpä päätimme lähteä läheiseen Günthersburgparkiin. Alue vaikutti lapsiperheiden keskittymältä ja ajatuksemme sai vahvistuksen kun saavuimme puistoon. Puisto oli täynnä sunnuntai-iltapäivää viettäviä lapsiperheitä.  Perheet olivat kokoontuneet yhteisille piknikeille ja lapset pelailivat sivistyneesti palloa.

ABCD0015

ABCD0014

  

 

 

Vasemmalla näkyy grillikatos, joka oli aivan tupaten täynnä.ABCD0017

Viereisessä kuvassa on lapsille tarkoitettu suihkulähdealue. Suihkulähteen pohjalla ei ole vettä, mutta vesi ruiskuaa keskellä ja reunoilla olevista patsaista. Keskipatsaan sisällä oli vielä vesiliukumäki. Kyllä harmitti, ettei ole lapsi!

 

Vielä täytyy muutama puisto testata tai ainakin viettää enemmän aikaa näissä puistoissa. Puistossa on ihmisen hyvä olla!

4 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Höh, kuvat ovat aivan eri paikoissa kuin missä ne oli tätä postausta tehdessä. Toivottavasti tästä saa kuitenkin selvää..

Karina kirjoitti...

Tulipas vaan taas kerran tunne että Frankfurtiin on päästävä. Pelkkää puistoa oleva suurkaupunki.

Ukki kirjoitti...

Riikka ja Ilkka tuntuvat puheistaan päätellen viihtyvän Frankfurtissa.

ilkka kirjoitti...

Kyllä, Frankfurt on hyvä paikka olla!

Ei minulla ole mitään aikomusta tänne jäädä, mutta täällä on kyllä paljon sellaista mitä toisi mielellään mukanaan Helsinkiin.