perjantai 31. heinäkuuta 2009

Mainspiel ja lasten Frankfurt

Frankfurtissa tunnutaan panostavan lasten hyvinvointiin todella paljon. Aikaisemmassa kirjoituksessa Riikka kirjoitti puistosta jossa on lapsille tarkoitettu suihkulähde vesiliukumäkineen. Puistoissa on muutenkin aika kivan näköiset varustelut, ainakin verrattuna Kallion tarjontaan. Työmatkani varressa on hiekkalaatikkoalue jonka yhteydessä on valtava metallinen putkilo-härveli, johon voi kaataa vettä ja selvitellä mitä putkea pitkin se lopulta valuu alas. En oikein sen toimintatapaan ole tutustunut, mutta se on iso ja sen yhteydessä on vesipiste, niin lapset pääsevät lotraamaan vedellä kunnolla. Samalla varmaan oppivat painovoimasta tai jotain. Ei mitään säälittävää piiperrystä jonkun kymmenen sentin korkuisen muovihärvelin kanssa, vaan suurenmittakaavan toimintaa. Sisäinen insinöörini arvostaa!

Näiden arkisten vehkeiden lisäksi täällä järjestetään tämä otsikon Mainspiel, eli Main-pelit. Parin viikon ajaksi joen rannat täyttyvät erilaisista lasten leikkiasioista, joihin sitten perheet vievät lapsensa jotain pientä maksua vastaan.

ABCD0006ABCD0007

Hilpeä yleisilme! Paikalla on paljon eri kokoisia ja näköisiä pomppulinnoja eri ikäisille (ei kuitenkaan täysi-ikäisille). Tuossa vasemmassa kuvassa lapset saavat matkustaa pienessä laatikossa liukuhihnaa alas—ihan niin kuin matkalaukut lentokenttien baggage claimissä! No, ehkä se ei kaikkien mielestä kuulosta houkuttelevalta, mutta minua se jotenkin kiehtoo.

  ABCD0010ABCD0012

Vasemmanpuolisessa rakennetaan tornia limsakoreista samalla kun kiivetään sen päälle. Tämä on ilmeisesti yleinen aktiviteetti joissain team-building tapahtumissa. Oikeanpuolisessa kuvassa, sikäli kun sitä ymmärrän oikein, rakennetaan jättimäistä putkistoa, vähän samaan malliin kuin Pipedream -tietokonepelissä.

Eihän nämä vehkeet mitään kovin kummoisia ole, erikoista on se että nämä ovat aivan kaupungin keskustassa. Paraatipuisto on kahden viikon ajan kaikki päivät jättimäinen lasten leikkipaikka! On Suomessakin varmasti vastaavia palveluita, mutta ne ovat jossain poissa silmistä. Ideaparkeissa tai tivoleissa tai Hakaniemen torin alla jossain luolassa. Ei ole ainakaan osunut silmään. Tuntuu siltä että täällä julkista tilaa kehitetään paljon enemmän lasten ehdoilla kuin Suomessa. Syntyvyystilastoista päätellen se ei lasten määrään vaikuta kovinkaan paljoa, mutta luulen että täällä lapsiperheet asuvat kaupunkimaisemmin kun Suomessa. Kun julkiset puistot ovat siistejä, suuria ja varustettu myös lapsiperheitä silmälläpitäen, oma piha ja trampoliini ei välttämättä ole niin tarpeellinen.

1 kommentti:

Karina kirjoitti...

Jos sinussa on sisäinen insinööri, niin on se sisäinen lapsikin, onneksi, vielä tallella kun huomiosi kiinnittyy näin hauskoihin asioihin. Kiva blogijuttu!