sunnuntai 2. elokuuta 2009

Viranomaiset kielsivät pyykinpesun

Olin suunnitellut peseväni pyykit tänään. Ei onnistunut. Pesulaan oveen oli ilmestynyt lappu jossa ilmoitettiin että viranomaisten määräyksen takia pesula on suljettu sunnuntaisin ja pyhisin (fontista voi ehkä päätellä että pesulan omistaja ei ole järin tyytyväinen tähän ratkaisuun).

 ABCD0014

Lauantaina, kun kävin varmistamassa että pesula on auki myös sunnuntaisin, tällaista lappua ei vielä ollut. Ilmeisesti tänään valpas lainvartija on huomannut että joku pesee pyykkiä sunnuntaisin. Onneksi ehti paikalle ja sulki ovet ennen kun ehdin häpäistä lepopäiväni. Mitäköhän Jeesuskin olisi sanonut jos olisi nähnyt minut pesemässä pyykkiä! No, kun tarkemmin lukee, niin ilmeisesti Jeesus oli sillä kannalla että “Sapatti on ihmistä varten eikä ihminen sapattia varten”. Tämä on nyt kuitenkin tulkittu Saksassa niin, ettei ihmisen sovi pestä pyykkiä sunnuntaisin (jos ei satu omistamaan omaa pesukonetta—sellaista saa kaiketi käyttää vapaasti).

Ymmärrän jotenkin kauppojen sulkemisen sunnuntaisin, onhan se kiva ettei kenenkään tarvitse mennä töihin sunnuntaisin, mutta tämä on itsepalvelupesula. Siellä on yhtä paljon työntekijöitä kuin kioskiautomaatissa. En olisi arvannut että lainsäätäjä katsoo tarpeelliseksi säätää sunnuntai lepopäiväksi myös pesukoneille.

No, ei siinä sitten mitään. Huomenna, jos Jumala suo, pesen pyykit.

3 kommenttia:

ilkka kirjoitti...

No joo, kyllä Lonely Planetkin tiesi sen olevan suljettu sunnuntaisin. Mutta minä en--tätä lappua ei siinä tosiaan eilen voinut olla, kävin varta vasten selvittämässä onko se auki päivittäin. Eli ei viranomainen ratsannut paikkaa tänään.

Enkä oikeasti ole tuohtunut tästä, ei minulla ole mitään sitä vastaan että pesen pyykit maanantaina. Pesula on ihan vieressä niin se oli vain mukava pieni kävely tänään.

Karina kirjoitti...

Eiko Saksassa kaupatkin ole kiinni sunnuntaisin? Aukioloajat ovat tiukemmat kuin muualla?

ilkka kirjoitti...

Joo, kaupat on kiinni sunnuntaisin, mutta ajattelin että itsepalvelupesulat olisivat auki sunnuntaisin kun kioskitkin ovat, ja pesulan ovessa ei tosiaan vielä lauantaina lukenut mitään siihen viittaavaa että se olisi suljettu pyhisin.