keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Juhlan pilkahduksia

Riikka: Aurinko lämmittää ja katselen Mainin yli vastarannalle; taas pystytetään telttakojuja. Täällä siis ilmeisen tosissaan otetaan kesäkaudesta kaikki irti. Joka viikko nostetaan ruokakojut pystyyn jonnekin. Tällä kertaa tapahtumapaikkana on ainakin Mainin ranta ja tapahtuma joku yritysten välinen juoksumittelö (JPMorgan Chase Corporate Challenge). Ilmeisesti nämä kojut ovat yritysten pystyttämiä promo-tarkoituksessa. Vielä ei niissä näy ihmisiä, mutta illalla lienee tapahtuma iloillimmillaan. Itse juoksu alkaa 19.30 Ilkan työpaikan lähettyviltä ja eri yritysten joukkueet juoksevat 5,6 kilometriä kaupungin halki. Mutta mistään pikkutapahtumasta ei olekaan kyse, ilmeisesti n. 100 000 katselijaa odotetaan seuramaan juoksua! (Hih, Ikean joukkueen sinikeltapaitaiset edustajat tulivat juuri viereeni kastamaan jalkansa veteen:)

Lauantainahan onkin sitten suomessa juhannus; makkaraa ja olutta kuluu. Täällä ei perjantai tietenkään ole vapaa, mutta lauantaina pääsemme mekin nauttimaan makkara+olut yhdistelmästä. Silloin on kaupunginosamme, Sachsenhausenin, kyläjuhla; Schweizer Straßenfest. Ohjelmakuvaus lupaa ainakin herkkuja ja musiikkia kaduntäydeltä. Tämä onkin elämäni ensimmäinen juhannus kaupunkiolosuhteissa. Rantasaunomista on kyllä ikävä, se on myönnettävä, mutta ei tämä todella vaikuta lainkaan hassummalta idealta viettää kesälauantai, vaikka juhannus jääkin väliin. Ja mitä nyt olen facebook-statuksista observoinut, Suomessa saadaan nauttia juhannusta lokakuuhenkisessä säässä ja uudet perunatkin meinaa loppua kaupoista(!).

Tapahtumia on erityisen paljon (Ilkan mentorin mukaan), koska Frankfurt on yhdistelmä eri kyliä, ja jokaisella kylällä on oltava omat pirskeensä. Se on hyvä, sillä pienetkin häppeningit piristävät fiilistä, vaikka eivät nämä päivät täällä nyt vielä ainakaan niin kovin arkiselta pakerrukselta tunnukaan.

Ilkka: Kun tulin töistä nämä juoksijat olivat ryhmittyneet Eurotheumin ympärille:

ABCD0006

Pikaisesti laskettuna niitä oli tosiaan vajaa sata tuhatta (rintalappujen numeroiden jakauman perusteella ainakin). Pääsin kuitenkin kotiin, ihmismassat oli aidattu jalkakäytävän ulkopuolelle.

5 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Ja jos oikein kielimuurilta ymmärsin niin juoksijoita on 73 000 yhteensä 2500 yityksestä.. huah!

ilkka kirjoitti...

Lisäsin tekstiin kuvan.

mu kirjoitti...

Eniten juhlia maailmassa tuntuu olevan teidän Ffurtissa. Täällä tuntuu tosi kuivalta, kun ainoa huvitus on haukkua pääministeriä (tarttisikohan käydä aivotutkimuksissa, kun ei tunnu muistavan juuri mitään) ja ihmetellä kurjia säitä. Hauskaa Juhannusta ja halauksia !!

Karina kirjoitti...

Eia Ilkka juokse? EKP on niin laiska laitos etta keskittyy katsomaan kun muut juoksee?

ilkka kirjoitti...

En juossut. Jotkut EKPstä kyllä juoksi, mutta kahdenkympin osallistumismaksu ei houkuttanut.