sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Turnfest

Ilkka: Jossain aiemmassa blogi-kirjoituksessa taidettiin jo mainita että täällä on nyt Turnfest-voimistelutapahtuma. Meille on edelleen hiukan hämärän peitossa mikä tämä tapahtuma varsinaisesti on. Kaupungilla on näkynyt paljon turistiporukoita joilla on identtiset urheiluseura puvut, mutta nämä porukat ovat järjestään olleet keski-iän turvallisesti ohittaneita, korkeintaan entisiä voimistelijoita. Ehkä voimistelijoiden vanhempia? En oikeastaan tiedä mitä tällaisissa tapahtumissa on, tämä on kai enemmän messu kuin kilpailu. Turnfestin nettisivujen mukaan odotettiin 100000 kävijää joille järjestettiin 1000 tapahtumaa. Valtaosa on tietenkin messuhallilla, mutta joen varressakin on jotain esityksiä ollut. Perjantaina me käytiin katsomassa tapahtuman loppuhuipennus Mainin rannalla.

050620093871

Muiden harjoittelijoiden kanssa sovittiin tapaaminen illaksi keskustassa olevaan Tequila-baariin. Riikka tapasi nyt ensimmäistä kertaa tätä harjoittelijaporukkaa. Se oli ihan hauskaa, puhuttiin mukavia muutaman italialaisen, englantilaisen ja puolalaisen kanssa. Sieltä jatkettiin muutaman sangrian jälkeen joen rantaan katsomaan ilotulitusta.

4743_209886815391_676445391_7212845_3029965_n

Joen rannassa oli paljon väkeä ihastelemassa Turnfestin lopun kunniaksi järjestettyä laser-ilotulitusta.

 060620093882 060620093898

Laserit ei nyt näissä kuvissa kovin hyvin näy, mutta niitä käytettiin ihan kekseliäästi. Joessa oli suuret suihkulähteet, joiden vedessä valo näky hyvin. Niihin heijastettiin voimistelijoiden siluetteja ja muuta liikkuvaa kuvaa. Nämä valot olivat aika näyttäviä, mutta räjähteiden osalta nämä tulitukset jäivät kyllä Helsingin ilotulituksen SM-kisoille kakkosiksi. Tämä valojen käyttö vaikuttaa järkevältä, sillä saa tuotua substanssia esitykseen ilman että ilma täyttyy savusta.

 060620093941

Ilotulitteiden jälkeen me lähdettiin kotia kohti. Matkan varrella kokeiltiin kolmatta kertaa naapuruston ravintolatarjontaa (ensimmäinen oli pizza ja toinen sushi). Viereisestä korttelista löytyi herkullista kebabia: iso döner kebab kolmella eurolla. Oikein hyvää!

5 kommenttia:

Karina kirjoitti...

Kuvista päätellen sinnekin on iskenyt viileys? Ja kuvasta päätellen olette tosi onnellisia kun kotinurkilla on sitä kuuluisaa döneriä.Hauskat kuvat.

Riikka kirjoitti...

Kyllä juu, täällä on ollut viileää ja sateista. Mutta ilmeisesti kuitenkin lämpimämpää kuin Helsingissä.
Kaupunkiin tutustuminen on viileässä ollut miellyttävää kun jaksaa kävellä kiertelemässä paremmin kuin helteellä.
Mutta saisi niitä kesäkuumiakin jo tulla!

Riikka kirjoitti...

Döner on oikein mainio yöruoka, kunhan muistaa tilata ohne Kraut!

mu kirjoitti...

Eikös ole läskeille vaarallista, kun joka nurkassa on herkullisia yö- ym ruokia tarjolla.
Itse olin viikonloppuna Pietari-risteilyllä ja
onneksi sateisilla ja tuulisilla kaduilla ei myyty niin mitään. Kristina-laivan kulinaarinen tarjonta jo meinasi räjäyttää kaikki vyöt ja napit vaatteista - oli aterioita usein ja herkullisia!

ilkka kirjoitti...

Kyllä täällä voi varmaankin lihota. Saksalainen ruoka ei mitenkään vähärasvaisimmasta päästä yleensä ole. Toisaalta voi sitä lihota muuallakin. Ei täällä mitenkään keskimääräistä enemmän lihavia ole näkynyt.