sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Näkymiä kotoa

Ilkka: Asuntomme on vanhalla alueella, elävän kävelykadun varressa. Alue on hyvin kaunista. Tässä kuvassa piti kai alunperin olla puluja, mutta niitä ei sitten osunutkaan kuvaan. Mutta siitä tuli silti oikein kuvauksellinen. Tämä on makuuhuoneemme kattoikkunasta otettu (avaamatta ikkunaa, pulujen pelossa sitä ei uskalla tehdä).

040620093864

Vaikka Kallion asuntommekaan ei ihan hiljaisella sivukadulla ole, on tämä kuitenkin paljon elävämpää aluetta. Miellyttävällä tavalla, ei niinkään örveltäviä denoja, vaan iloisia ihmisiä. On täällä toki humalaisiakin. Eilen illalla Saksan elävä polttariperinne muistutti itsestään. Allamme kokoontui pari-kolme eri polttariporukkaa, jotka eivät ilmeisesti olleet keksineet muuta ohjelmaa kuin juomisen ja hoilottamisen. Täällä on paljon polttariväkeä, ensimmäistä kertaa kun olin tällä kadulla ravintolassa, ohitsemme käveli kolme eri porukkaa. Ikkunat pitävät kuitenkin suurimmat melut ulkopuolella, ja makuuhuoneemme on neljännessä kerroksessa minne ihan kaikki äänet ei kantaudu.

ABCD0010

Pidän tästä alueesta.

4 kommenttia:

Karina kirjoitti...

Sopii varmasti nuorille - näkyykö alueella lapsiperheitä? Kesällä tuollainen alue on varmasti suosittu paikka.

Riikka kirjoitti...

Itse asiassa tässä kadulla on näkynyt lapsia leikkimässä. Ehkäpä lapsiperheet asuvat kuitenkin ennemmin tuolla hienosto-Sachsenhausenissa.

Tuntuu, että täällä frankfurtissa on ihan joka paikassa pieniä baareja ja kahviloita ja jokaisella on oma teranssinsa, mutta tällä alueella baareja on erityisen paljon. Baarit ovat myös hyvin erilaisia, joten jokaiselle löytyy jotakin.
Ihmiset istuskelevat terasseilla säästä huolimatta, sateellakin! Riittää, että on sopivan iso auringnvarjo, joka pitää hieman vettä. Ja terasseilla istuskelevat ovat aina hyvin iloisia ja äänekkäitä.

Ilari kirjoitti...

Makeet katot noissa taloissa. Wanha aika välittyy tyylikkäästi niistä.

ilkka kirjoitti...

En tiedä kuinka suuri osa näistä taloista on oikeasti vanhoja, mutta ainakin vanhannäköistä on aika paljon, suhteessa siihen että olen lukenut että kaupunki pommitettiin lähes totaalisesti sodissa. Oikein positiivinen yllätys.