keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Riikan ekan päivän iloinen ilta

Riikka: Ensimmäinen päiväni Frankfurtissa oli kaikkia mieliasioitani täynnä. Menimme yhdessä jo Ilkan aikaisemmin tutustumille Metsäjuhlille. Meininki metsässä oli aivan uskomaton, ainakin näin suomalaisen observoijan silmin. Metsä oli täynnä herkkukojuja ja kaljakojuja, joiden istumapaikat eivät olleet millään muotoa aidattuja, vaan kaljan saattoi ostaa mistä tahansa ja kävellä mihin tahansa sitä nauttimaan. Ihmiset eivät kuitenkaan lojuneet maassa juomassa omia kaljojaan, kuten Suomessa usein on tapana ja lisäksi ihmiset eivät ainakaan silmin nähden olleet kovinkaan humalassa. Kaikki tanssivat ja hurrasivat cover-bändeille iloisella mielellä! Maistelimme tietenkin paikallisia herkkuja ja törsäsimme rahaa myös yhteen vehnäoluseen. Kotiin viemiseksi ostimme jo saksan oppikirjoista tutun ihka oikean Brezelin, joka yllätti meidät suolatikkumakumaisuudellaan.

ABCD0002

Currywurst und Schöfferhofer Weizen

ABCD0011

Mikä ihme tämän lörtsyltä maistuvan herkun nimi olikaan? Sen päällä oli smetanaa, juustoa ja valkosipulia..

ABCD0012

Crepes mit Banane

Päätimme mennä kotiin sporalla, joka jää hieman kauemmaksi kotoa, mutta miellyttävän jokivarsi-iltakävelyreitin päähän. Yllätykseksemme jokivarsi olikin molemmin puolin täynnä samaisia herkkukojua, bändilavoja ja hirmuisesti ihmisiä. Nämä kekkerit eivät kuitenkaan liittyneet mitenkään metsäjuhliin vaan kyseessä on Turnfest, joka on ilmeisesti suuri kansainvälinen jumppatapahtuma ja kestää 5.6. asti. Tutustumme asiaan tarkemmin ja palaamme asiaan.

   ABCD0013

Silta ja rantapenkat olivat täynnä ihmisiä.

4 kommenttia:

Karina kirjoitti...

Fest ja toinen fest ja vielä fest. Saksa on ilmeisesti täynnä tapahtumia. Turha kai sanoa, mutta nauttikaa!

Unknown kirjoitti...

mikseivät ihmiset olleet humalassa? mikä oli ikäjakauma?

ilkka kirjoitti...

Tämä oli arki-iltana, eli ihmisillä on seuraavana päivänä töitä. Ikäjakauma oli keskittynyt 20-40 vuoden välille. Lauantaina oli enemmän lapsiperheitä.

mu kirjoitti...

Saksa taitaa todella olla hauskempi maa kuin sen maine. Ja näin kuvien kera voimme me muut täysin eläytyä. Kaikkea kivaa teille!