maanantai 22. kesäkuuta 2009

Widsets ja hakukoneet

Ilkka: [Tämä teksti on vahvasti nörtti-kategoriassa, eikä esimerkiksi isovanhempien tarvitse tätä edes yrittää ymmärtää.]

Suuressa viisaudessaan Nokia lopetti Widsets -palvelun samalla kun lanseerasi OVI kaupan. Virallisesti Widsets "integroitiin" OVIin, mutta kun OVI kaupasta ei löydy mitään Widsetsin tyyppistä niin olisi ehkä rehellisempää myöntää että Widsets on lopetettu.

Tämä on hyvin valitettavaa, Widsets oli hyvä palvelu enkä ole löytänyt sille sopivaa korvaajaa, mutta asia ei sinänsä liity tämän blogin varsinaiseen teemaan. Kirjoitan siitä nyt kuitenkin, kun olen huomannut että tänne eksyy paljon Widsetsiä ihmetteleviä ihmisiä.

Blogissa on statcounter, jonka avulla kuka vaan voi seurata tilastotietoja blogin lukijoista: miltä nettisivulta he tulevat, mitä selainta käyttävät, mistä ovat, yms. Sieltä voi seurata myös millä hakusanoilla tänne löydetään hakukoneilla. Sieltä huomasin että tänne on eksynyt neljätoista ihmistä jotka ovat etsineet tietoa Widsetsistä, hakusanoilla "widsets takaisin", "widsets lopetettu", "widsets korvaaja", ym. Selvästi on muitakin jotka kaipaavat Widsetsiä. Jos joku tietää jonkun sopivan korvaajan, voisi jättää tähän kommenttina vinkin. Siitä hyötyy minun lisäkseni ehkä myös nämä satunnaiset googlettajat.

Muita hakusanoja joilla tänne on löydetty:

vesijohtovesi frankfurtissa
sisäänrakennettu modeemi
sää frankfurtissa
pesula
isic kortti
internetyhteys sim
handkäse mit musik
Euroopan keskuspankki lakko
akuutti allergia kohtaus

Näistä osa varmaan löysi etsimänsä (esimerkiksi "vesijohtovesi" kirjoitukseni oli varmaan hyödyllinen), mutta ainakin tuo "akuuttia allergia kohtausta" selvittävä joutui pettymään. Ylivoimaisesti suosituin hakusana on kuitenkin "ilkka frankfurtissa". Ilmeisesti blogilla on aktiivilukijoita jotka tulevat tänne aina googlen kautta. Mielenkiintoista kyllä, kaikki jotka ovat tulleet hakokoneen kautta ovat käyttäneet Googlea. Selaimien osalta tilanne on paljon sekavampi, kaikki viisi yleisintä selainta (IE, Firefox, Chrome, Opera, Safari) ovat edustettuina. Hyvin jännää.

4 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Yleisin googletus, jolla meidän Manauksen blogiin tultiin oli "kyllästyneet kotirouvat". Tätä hakua käyttäneet eivät tainneet löytää haluamaansa koska yksikään ei viipynyt muutamaa sekuntia pidempään. Pirkko esti Chennain blogin löytymisen hakukoneilla, joten en pääse tekemään vastaavaa vertailua.

ilkka kirjoitti...

Minäkin vähän pohdin pitäisikö sulkea tämä blogi hakukoneilta, mutta päädyin siihen ettei tarvitse kun täällä ei kerrota mitään arkaluontoista asiaa. Menisi hankalaksi ilmoitella kaikille potentiaalisille lukijoille osoite jos sitä ei voi googlata, enkä oikeastaan haluakaan tätä mainostaa potentiaalisille lukijoille. Tuntuisi narsistiselta lähettää linkki jollekin puolitutuille.

Ja on hauska päästä seuraamaan minkälaisista syistä tänne eksyy lukijoita.

ilkka kirjoitti...

Löysin Snaptu-nimisen ohjelman joka korvaa Widsetsin jättämää aukkoa. Siihenkin saa Facebookin, Twitterin, sään, uutisia, RSS-syötteitä ja sudokun. Ei se yhtä näppärä ole kuin Widsets, mutta parempi kun ei mitään.

Mikko kirjoitti...

Asensin sen Snaptun. Kelpaa ihan hyvin minun tarpeisiini, vaikka siihen onkin paljon vähemmän sovelluksia kuin Widsetsiin oli. Mutta kyllä se olisi pitänyt löytyä OVIsta. Mutta eihän aieltä löydy edes Nokian omia ohjelmia.