perjantai 5. kesäkuuta 2009

Suojassa siipien alla

pulu s, ark Taube (f; die ~n)

ABCD0003

Riikka: Meillä on kotieläimiä. Suorastaan kotieläinyhdyskunta. Katollamme, suoraan sänkymme yläpuolella asuu ja elää puluyhteiskunta. Pulut ovat yllättävän kovaäänisiä. Kun on kotona voi koko ajan kuulla pientä nakuttelua ja koputtelua. Välillä ääni on niin kova, että hätkähtää ja luulee naapurin tulleen kylään, mutta se onkin Herr Taube vain. Pulut eivät ilmeisesti ole kovinkaan sulavaliikkeisiä, sillä aina kun pulu liihottaa katolla, se tömähtää ja räpiköi hirveästi. Surkastuneet laskutelineet?

Näillä uusilla ystävillämme on kuherruskausi. Koko ajan voi kuulla khrurr-khrurr. En kyllä tiedä onko kyseessä kausi vai kuhertavatko nämä vuodet läpeensä. Ikkunasta voi seurata tyttölintujen liehittelyä. Poikapulut röyhentävät niskavillansa ja kuhertavat. Vielä ei ole näkynyt tästä vaikuttunutta tyttöpulua, vaan nämä vaan kääntävät selän, ovat nokka pystyssä ja näyttävät ylimielisiltä.

Pulut tietenkin myös sotkevat kaikki paikat ja kattoikkunamme onkin hyvin hyvin likainen. Silti olemme tyytyväisiä, että katollamme häärii juuri puluja eikä esimerkiksi rottia. Mielikuva rotasta on likaisempi kuin mielikuva pulun saastaisuudesta, vaikka todellisuus on todennäköisesti toinen.

Pulut istuskelevat  kernaasti myös ikkunakukkalaatikoissa ja koputtavat nokalla ikkunaan. Herr Schiller antoi tärkeän kukkienkastelupestin. Kukkia on kasteltava kolme kertaa viikossa ja jokaiselle kukalle annetaan eine ganze Kanne. Kukkien kastelu alkaa pulujen häätämisellä koputtelemalla ikkunaan, koska en lainkaan halua näitä urbaaneja elukoita sisälle!

Siinä se, pulut voivat ollotella katolla ja me heiltä suojassa katon alla. Grosse Rittergassella säilyy rauha.

2 kommenttia:

Karina kirjoitti...

Hahhah... teilla pulut meilla oravat. Ehka kattoikkunaan voisi asentaa jotenkin verhon vaikkei se kurnutukseen auta.

ilkka kirjoitti...

Kattoikkunassa on verho, se on jo valonkin takia ehdoton. Minua nämä luonnon äänet ei haittaa, ne on sen verran harmittomia ettei niihin herää.