perjantai 12. kesäkuuta 2009

Ryanair

Olen nyt ruvennut selvittämään lentoja Suomeen. Elämä olisi helpompaa jos näitä halpalentoyhtiöitä ei olisi ollenkaan. Ryanair lentää Frankfurtista Suomeen, Tampereen kentälle. Mainostavat lentolipun hinnaksi 3,79€. Siinä on aika paljon eroa Finnairin 98 euron lippuihin. Ero kavenee kun ottaa huomioon verot ja varausmaksut, jotka nostavat Ryanair lipun 27 euroon. Matkalaukusta saa maksaa kympin lisämaksua, eli yhteensä 37 euroa Ryanairin pussiin. Lisäksi, kun Ryanair lentää Hahnin kentältä Tampereelle tulee kummassakin päässä noin neljäntoista euron matkat kentän ja kaupungin välillä. Silti hintaeroa on vielä 33 euroa.

Tämän pitäisi olla loistava uutinen, voin säästää melkein 70 euroa normaali hintoihin verrattuna! Mutta jostain syystä koko ajatus on epämiellyttävä. En oikein tiedä miksi, sehän on vaan hyvä että yhtiö harrastaa hintadiskriminaatiota. En minä halua maksaa siitä että koneessa saa pahaa ruokaa, mieluummin säästän ne kymmenen euroa ja syön kentällä parempaa ruokaa halvemmalla. Mutta nyt kun on relevantti vaihtoehto jossa voisin kivasti säästää rahaa, niin en sitä halua käyttää. Omituista.

Kai siinä on se että ihminen kokee monta pientä maksua ikävämmäksi kun yhden ison. Jotenkin pitäisi tajuta ettei sillä ole väliä kuinka monesta osatekijästä hinta muodostuu, vain lopullisella summalla on varsinaisesti merkitystä.

Toki on myös se, että Ryanairillä matka kestää vähän pidempään, muttei ero ole kuin muutamia tunteja ja sen voi varmaan nipistää työajasta. Eikä minun aika nyt varmaan niin arvokasta ole, etteikö kolmen kympin säästön takia voisi pari tuntia pidempään istua junassa.

2 kommenttia:

Karina kirjoitti...

Kyllä se aina epäilyttää kun hinta hilautuu hiljalleen ylöspäin. Jää tunne että jossain vaiheessa löytyy vielä joku maksu jota ei ole osannut ottaa huomioon.
Ei noista ruoistakaan tiedä. JetAirin lento Maduraihin maksoi 3500 rupiaa ja hintaan kuuluiva ruoka oli loistavaa. Maduraista Chennaihin lento maksoi 10500 rupiaa ja kuivat samosat oli maksullisia. Mennessä oltiin syöty ennen lentoa, tullessa ei.

Unknown kirjoitti...

Minusta koko lentokentän nimi on hämäävä. Sama kuin kutsuisi Tampereen kenttää Helsinki-Tampereeksi. Melkein sama etäisyys.

Sinä tietysti pääset jollain opiskelijahintaisella lipulla Tampereelta? Minäkin katsoin sitä vaihtoehtona. Frankfurtiin on kai joku shuttle tai vastaava, joka ei maksa paljoa, mutta normaalihintainen junalippu Helsinkiin Tampereelta on riistohintainen.

Ja onhan se parin tunnin matka kentältä aika pitkä. Jos eroa on alle 100 euroa, valitsisin vaan sen suoran Frankfurt-Helsinki yhteyden.

Ne lennot mitä minä nyt olen nähnyt muilla kuin Ryanairilla, ovat olleet yli 200 euroa.