keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Kävelyä

Riikka: Frankfurt on sen verran kompakti paikka, että kävellä voi kaikkiin oleellisiin paikkoihin (ainakin siis meidän kotoa). Kävelenkin usein Ilkan töiden lähelle syömään lounasta yhdessä Ilkan kanssa. Se on mukavaa, koska tulee liikuttua, nähtyä ihmisiä ja saa hetken hengähdyksen gradun teosta. Ainoa kävelijää kiusaava tekijä on yksityisautojen ylivalta. Ilmeisen huolella kaikki liikennevalot ovat suunniteltu niin, että autoilla on optimaalista. Kävelijä saa odottaa joka valon vaihtumista piinaavan pitkiä hetkiä. Sitä on kuitenkin painotettava, että täällä on Helsinkiin verrattuna aivan toisella tavalla laitettu kävelijäalueita, jonne sitten autot eivät pääse lainkaan. Onkin helpompi hengittää, kun kävelee näitä kauppakatuja pitkin, vaikka reitti pitenisikin.

Päätimme viime sunnuntaina lähteä pikkuiselle kävelylle tavoitteena nautiskella jätskit matkan varrella. Näytin ensin Ilkalle paikan, jossa hän ei vielä ollut käynyt (lähellä oleva paikallinen ympyrätalo) ja päädyimme siten kävelemään Mainin rantaa pitkin pois päin keskustasta. Emme kumpikaan ollut siellä ollut, joten kaikki edessä oli tuntematonta. Löysimme hauskan Mainin rantaa mukailevan puiston, joka oli täyttynyt lähinnä lenkkeilijöistä. Kävelimme puistoa yhä pidemmälle ja pidemmälle, koska ikään kuin etsimme vielä sitä jäätelöä ja toisaalta uteliaisuuden takia emme malttaneet kääntyä takaisin. Vastaan tulikin pari ravintola/hotellikeskittymää. Jatkoimme edelleen kävelyä periaatteella: “koska olemme nyt näin pitkälle tulleet niin katsotaan nyt samalla mitä edestä löytyy”. No eipä sieltä kummoistakaan sitten löytynyt muutama tyhjä jalkapallokenttä ja kanava. Uhkaavan tummat pilvet tosin tulivat koko ajan lähemmäs ja lähemmäs.. ja niinhän siinä sitten kävi, että jäimme ukkosmyrskyn alle ja kastuimme aivan likomäriksi kävellessämme pitkää puistotietä takaisin kotiin.

ABCD0007

Eipä se haitannut, oikeastaan on aika vapauttavaa kastua täysin (varsinkin kun oli menossa kotiinpäin). Sitä paitsi teekupponen ja kuivat verkkarit tuntuvat paljon suloisemmalta,kun ensin kastuu täysin.

2 kommenttia:

ilkka kirjoitti...

Voisi lisätä että kuivien vaatteiden ja kuuman teen lisäksi, me palkittiin itseämme Ben&Jerry's jäätelöillä. Läheisestä kioskista löytyi kaksi pikku purkkia vitosella.

Karina kirjoitti...

Todella ylellistä että voi kävellä paikkoihin. Ja ranta (siisti ranta) on todellinen bonus.Mainissa ei ilmeisest voi silti uida? Tarkoitan tätä ihan oikeasti, sillä vielä -95 me uitiin Wienin keskustassa Tonavassa, siellä oli alue jossa joen penger oli pyhitetty auringonottajille.