sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Ensimmäinen blogi merkintä

En ole blogia ennen kirjoittanut, enkä oikein tiedä miten se pitäisi tehdä. Ainakin näin alkuun kirjoitan päiväkirjamaisesti, koska se on helppoa. Voi olla että jonkun näkökulmasta tämä alun arkeen totuttelu on kiinnostavaakin. Joka tapauksessa pyrin näin totuttelemaan blogin kirjoittamiseen, ja sitä kautta ehkä jossain vaiheessa keksin minkälaisista asioista kannattaa kirjoittaa. Mutta tässä vaiheessa lähden oletuksesta että määrä korvaa laadun. 

Lento Frankfurttiin oli tänään aamulla, lähtö 8:20 Suomen aikaa. Lentokentällä tuli ongelmia matkalaukkujen painon kanssa, mutta sain karsittua epäolennaisuuksia (kilon verran henkareita, parit kengät, ym.) ja annettua ne Riikalle kotiin vietäviksi. Varsinainen lento oli miellyttävä ja sain luettua sunnuntai Hesarinkin. Frankfurtin kenttä oli jo tuttu, ja pääsin junalla sujuvasti hotellin läheisyyteen. Tietokoneella olevien ohjeiden avulla (ja siis ilman kännykän GPSää, jota en sikahintaisen roaming-datan takia voi vielä käyttää) löysin hotellille ongelmitta ja sain huoneen avaimen heti.

Hotellin internet yhteys oli aivan kohtuuttoman hintainen (4 euroa tunti, 13 euroa päivä), joten kirjoitan tätäkin nyt offline-tilassa. Ostin kuitenkin tunnin verran nettiä, ja päästiin Riikan kanssa testaamaan Skypen videopuhelu ominaisuuksia. Hyvin toimi! Katsastin hotellin fasiliteetit, ja totesin pyykkituvan ja kuntosalin tyydyttäviksi. Sauna on auki vain iltaisin, niin sinne en päässyt käymään. Kokonaisuudessaan ihan miellyttävän oloinen paikka. Kyllä täällä kuukauden asuu.

Neljän aikaan lähin tutkimaan lähiympäristöä ja etsimään ruokaa. Lähtiessäni rupesi vähän tihkuttamaan, mutta päätin että kesä kuivaa minkä kastelee (täällä on 20 astetta lämmintä). Pian tihku muuttui ukkoskuuroksi, ja kastuin kivasti. Löysin ostarin, mutta paljastui että ravintola tarjoaa ruokaa vasta viiden jälkeen. Ei muuta kuin takaisin huoneeseen märkänä, ja parin tunnin päästä toinen yritys. Tällä kertaa en edes kastunut, ja sain oikein hyvää curry kanaa läheisessä thai-ravintolassa. Hotellihuoneessa on kyllä keittiö, mutta nyt sunnuntaina ei ruokakaupat ainakaan täällä lähiössä ole auki. Mutta vastaisuudessa pyrin kyllä tekemään ruokaakin.

Hotelli on pientaloalueella, mutta aika lähellä keskustaa. Metrolle on kymmenen minuutin kävely ja siitä aikataulun mukaan kahden tai kolmen minuutin matka keskustaan (ja siis EKP:lle), niin yhteensä tulee ilmeisesti vartin matka suuntaansa. Eli ei tämä ihan periferiassa ole, mutta sen verran kuitenkin, ettei todellakaan ole mitään kivijalkakauppoja lähellä. Ehkä vähän niin kuin jos Helsingissä Haaga olisi Sörnäisten kohdalla?

Hyvä fiilis kokonaisuudessaan, odotan tulevia päiviä. Huomenna menenkin sitten jo töihin ihmettelemään. No, eipä tällä erää muuta.

2 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Kiva,että olet alkanut blogin kirjoittamisen. Ainakin meille vanhemmille määrä on tärkeämpi kuin laatu (eikä laadussa ole näkynyt mitään valittamista) - kiva lukea kaikesta tavalliseen arkeen kuuluvasta.

Kännykän GPS:ää voi kyllä käyttää offline-tilassa, jolloin ei mene roamingmaksuja.

mu kirjoitti...

Ihan samat sanat - kaikki mitä viitsir kirjoittaa on tervetullutta. Sitäåaptsi nyt alussa, kun sinullekin kaikki on uutta, tulee
kerrottua asioita, jotka myöhemmin tuntuvat liian
påivånselviltä.