torstai 21. toukokuuta 2009

Helatorstain aaton juhlintaa

Tänään on helatorstai, joten luonnollisesti eilen oli työläisillä syytä juhlistaa alkavaa arkipyhää. Sovittiin tapaaminen Mainin rannalla olevassa baarissa 19:20. Minä kävin hotellin kautta vaihtamassa vaatteet, useimmat tulivat suoraan töistä. En ollut aikaisemmin kyseistä baaria noteerannut lainkaan, mutta vaikutti hyvin miellyttävältä. Sääkin suosi, siinä määrin että saattoi teepaidassa olla ulkona yöhön saakka.

ABCD0007

Ei ole mikään häävi kuva, kun otin jostain syystä vastavaloon, mutta tästä näkee tätä jokimaisemaa. Joenranta on molemmin puolin puistoa ja kevyenliikenteenväylää. Kun alkoholilainsäädäntö ei pakota asiakkaita karsinaan, tämän baarin asiakkaat levittäytyivät laajalti läheisyydessä oleville pöydille ja nurmikolle. Eli voi istua puistossa ja hakea tiskiltä kylmää kaljaa tai omenaviiniä, sen sijaan että pitäisi kuljettaa omat (lämpimät) juomat kuten Suomessa tehdään.

 ABCD0003

Meidän seuruetta. Tukku italialaisia, yksiä ranskalainen ja muutama englantilainen. Taustalla näkyvällä sillalla oleva tie jatkuu suoraan Euroopan Keskuspankin tornien ohi.

5 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Mäkin haluan mennä tuonne paikkaan. Ainiin olenkin tulossa sinne ihan puolentoista viikon päästä, ihanaa!

mu kirjoitti...

Mukavan rennolta ja viihtyisältä näyttää - puhuuko Riikka italiaa ja/tai ranskaa - ehkä paras opettaa noille suomea sitten, kun teitä on kaksi.

Karina kirjoitti...

Näyttää kivalta. Käy kateeksi. Puhdasta ja kaunista. Puistossa ei asu perheitä kuten Intiassa ja joessakaan ei ilmeisesti kellu mitään epämiellyttävää.

Unknown kirjoitti...

näyttää tosiaan ihan kivalta. Voisi täälläkin sallia baarijuomien nauttimisen terassin ulkopuolella.

ilkka kirjoitti...

Ei kellu mitään laivoja, soutuveneitä ja purjeveneitä epämiellyttävämpää.