tiistai 19. toukokuuta 2009

Siivooja

Asun hotellissa, joten luonnollisesti huoneessa käy siivoja. Ei tosin päivittäin, mutta kuitenkin kaksi kertaa viikossa. En tiedä minä päivinä. Enkä ole ihan varma mitä siivoojan kuuluu tehdä. Koko systeemi on outo.

Kun en tiedä koska siivoja tulee, en voi valmistautua siihen mitenkään. Siivoojia vartenhan kuuluisi siivota, tai ainakin laittaa vaihdettavat pyyhkeet lattialle. Kun ei tiedä koska siivooja tulee, ei uskalla heittää pyyhkeitä laittaa vaihdettavaksi ollenkaan. Eihän niitä turhan takia halua lattialla säilyttää. Ilmeisesti niitä vaihdetaan silti, tuntuvat ainakin ihan puhtailta. Siivoojan toimenpiteet ovat nähdäkseni täysin satunnaisia. Viime perjantaina siivooja ei tehnyt mitään muuta kuin viikkasi pyyhkeet ja taitteli vessapaperin. Silloin sänkyä ei pedattu eikä astioita tiskattu. Voi tietysti olla että lattia imuroitiin, mutta lattialla olevia tavaroita ei tarkoitusta varten ainakaan siirretty. Tänään oli sänky pedattuna ja astiat tiskattuna, mutta vessapaperia ei oltu taiteltu. Hyvin jännää. Viime viikolla siivooja jätti minulle kaksi astiapyyhettä, tänään taas molemmat oli poissa. Onneksi sentään tiskasi, niin en niitä pyyhkeitä heti tarvitse.

Mutta vaatteita siiivojat ei pese. Se pitää tehdä itse. Ostin nyt tarkoitusta varten kymmenellä eurolla pesukonepoletteja; niillä saa käytettyä pesukonetta kahdesti ja kuivauskonetta kerran. Kohtuuttoman hintaista, mutta ei tässä oikein vaihtoehtoja ole, kun en suunnittele kuljettavani likaisia sukkia ympäri kaupunkia säästöjen toivossa.

No joo. Aika ankea kotiapulaistarina verrattuna Tamil Nadun tarjontaan. Mutta ei täällä tämän jännempää ole, ja palautteen mukaan pitäisi jotain raapustaa päivittäin.

3 kommenttia:

Karina kirjoitti...

Arki nimenomaan on jännää kun se on erilaista joka puolella. Hetken kuluttua et sinäkään huomaa tuota arkea ja luulet että se on ihan tavallista. Nämä pitää kirjata heti.

pia kirjoitti...

kummallista touhua :D onkohan siellä eri siivooja taittelemaan vessapaperit ja imuroimaan

ilkka kirjoitti...

Kuulin nyt että siivoja siivoaa yhtenä päivänä, ja toisena päivänä vain vaihtaa pyyhkeet (ja taittelee vessapaperin). Eli laiskan siivoojan mysteeri selvisi. Toisaalta on outoa että hotelli kokee tarpeelliseksi tulla vaihtamaan pyyhkeitä kahdesti viikossa. Ainakin minun kokemuksen mukaan pyyhkeet likaantuvat huomattavasti hitaammin kuin esimerkiksi astiat.