torstai 7. toukokuuta 2009

Hesari aamiaispöytään

Miniläppärin huonopuoli on näytön pienuus. Esimerkiksi Hesarin digilehden näköispainoksen aukeama näkymässä ei edes otsikoita juuri erota. Kun aamiaispöydässä ei sivujen skrollaaminen ylös-alas tule oikein kysymykseen, niin tilanne vaikutti hälyttävältä. Mutta ei hätää--miniläppärin hienot ominaisuudet pelastavat aamut!

Näytön saa käännettyä 90 astetta. Kun näyttö on käännetty ja tietokone pystyasennossa, lopputuloksena on suurin piirtein Hesarin sivun muotoinen näyttö (kts. kuva). Kun digilehden laittaa aukeamanäkymän sijasta sivunäkymään, niin pienimmätkin otsikot näkyvät hyvin. Juttujen lukeminen vaatii zoomaamista, eli tarkkuustyötä, mutta lehden voi ainakin selata nappia painamalla. Melkein helpompaa kuin paperilehden kanssa!

Hiiren hankinta on kyllä suunnitteilla, koska touchpad-hiiren käyttö on hyvin hankalaa kun näyttö on eripäin kuin hiiri. Pitää jotenkin tottua siihen että hiiri liikkuu 90 astetta eri suuntaan kun mihin sormella liikuttaa. 

(pahoittelut näistä nörtti-jutuista, ne ehkä varmaan kaikkia ihan hirveän paljon kiinnosta)

Kuvassa näkyy myös minun aamiaiseni. Eli Dr. Oetker mysliä ja teetä maidolla. Aika eksoottista.

3 kommenttia:

mu kirjoitti...

Älä luulekaan! Kaikki kiinnostaa - kiitos kun viitsit jutella. Riikan tultua varmaan tilanne huononee?

Unknown kirjoitti...

miniläppäri näyttää tossa ebook readeriltä

ilkka kirjoitti...

Se on tosiaan vähän ebook readerin tyyppinen. Tossa olisi kyllä hyötyä jos olisi kosketusnäyttö. Netistä löytyy kyllä ohjeita miten sellaisen voisi tohon läppäriin asentaa, mutta se taitaa maksaa vähän turhan paljon ottaen huomioon että on vielä lisäksi riski tuhota koko kone.