sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Tutustumassa kaupunkiin (Bornheim)

Joku on ehkä ihmetellyt minkä takia blogissa ei ole kerrottu kaupungista juuri mitään. Syynä on se, että en ole juuri kaupunkia nähnyt. Olen lähinnä liikkunut Derag-hotellin ja EKP:n väliä, ja ajoittain mennyt muiden perässä johonkin ravintolaan. Viime viikonlopun olin tosin flunssassa, eli ei syynä ole ollut pelkästään oma laiskuus. Tänään (lauantaina) sain joka tapauksessa itseni liikkeelle jo yhdentoista aikaan eli ehdin vihdoin nähdä kaupunkia.

Perjantaina käytiin töiden jälkeen meksikolaisessa ravintolassa ja tequila-baarissa, joista päästiin nukkumaan kahden aikaan. Eli onnistunut lähtö (varttia yli) yhdeltätoista on tosiaan kiitettävä suoritus. Tavoitteena oli nähdä Frankfurttia EKP:n pohjoispuolelta, joka tarkentui Bornheimiin, eli koilliskulmaan. Siellä suurin nähtävyys on Frankfurtin pisin katu, Berger Straße. Lonely Planetin (vai Wikitravelin, en ole ihan varma) mukaan kadun eteläpäädyn piti olla trendikästä liikettä ja kahvilaa täynnä, kun taas pohjoispäässä on säilynyt vanhaa kaupunkia. Niin se kutakuinkin oli. Alkupäässä oli erilaisia luomuruokakauppoja, luomuvaatekauppoja, luomuspa, design-kauppoja, jne. Ehkä vähän niin kuin Punavuori, mutta paljon ihmisiä kadulla. Puolivälissä oli katutori, jossa myytiin lähinnä erilaisia kasviksia ja lihaa. Aika näppärä tämmöinen katutori, ei ole ollenkaan niin kylmä ja tuulinen kuin sellainen Hakaniementori-tyyppinen paraatikenttä (nyt tosin oli 27 astetta lämmintä, niin tästä ominaisuudesta ei ollut erityistä hyötyä). Loppua kohti rakennuskanta vanheni ja näkyi muutamia kivan näköisiä omenaviiniravintoloita, jotka tosin avattiin vasta neljältä niin ne jäi näkemättä sisältä.

Berger Straßella söin ensimmäistä kertaa tällä reissulla döneriä. Se ei ollut pettymys, vaikkaa kolmen ja puolen euron hinta olikin aika suolainen Berliinin hintatasoon verrattuna. Frankfurttiin on ilmeisesti hakeutunut huomattavasti vähemmän döner-suuntautuneitta maahanmuuttajia, jolloin tarjontaa on heikonlaisesti eikä kunnon hintasotia pääse syntymään. Dönerien jälkeen ostettiin torilta aprikooseja ja mentiin eläintarhan edustalle syömään niitä. Siitä sitten eläintarhaan käyskentelemään ennen hotellille paluuta. Yhteensä tuli reilu pari kymmentä kilometriä käveltyä (kun kännykässä on askelmittari niin voi seurata näitä tärkeitä detaljeja). Oikein kiva reissu. Bornheimkin on ihan kivan oloista aluetta. Kyllä tässä kaupungissa kelpaa puoli vuotta asua.

Tässä linkki Picasa albumiin jossa on muutama kuva reissulta.

Blogimerkinnän otsikko on kaksiosainen, siinä toivossa että tämänpäiväinen kävelyreissu ei jää viimeiseksi.

5 kommenttia:

mu kirjoitti...

Kehtaako kysyä, mikä on Döner?

Karina kirjoitti...

Käy taas kateeksi. Upeata että voit kävellä siistissä kaupungissa ja nauttia näkemästäsi. Oliko teitä enemmänkin ihailemassa kaunista kaupunkia?

ilkka kirjoitti...

Toki saa kysyä.

Döner on kebab-lihaa ja kasviksia pitaleivän välissä. Se on turkkilaisten maahanmuuttajien Saksassa kehittämä herkullinen ruokalaji.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kebab

Meitä oli Bornheimissa peräti kaksi. Lauantai-aamut ovat vaikeita monelle muullekin, ja useat käyttävät viikonloppua väitöskirjan tekoon tai muihin kouluhommiin, niin näihin päiväreissuihin tulee paljon vähemmän osallistujia kuin iltaohjelmaan.

Karina kirjoitti...

Intiassa kebab on tosi yleistä ja se tarkoittaa varrasta. Me syödään usein sellaista kebabia.

mu kirjoitti...

Paras asia Istanbulissa olikin kebab, jota tämän tästä nautiskelimme kadulla. Isolla veitellä viiltelivät vartaissa pyöriviä liha- ym kerroksia, ja tosi herkullista oli. Ravintoloissa ei juuri vartaita nähty.